2011-12-30

Moral?

Var kommer moral ifrån? I dagsläget så kommer väl den mesta moralen från kristendomen, även om vi inte är direkt kristna i det här landet så kommer nog de flesta lagar och regler från kristendomen.

Varför tycker vi att vissa saker är mer förkastliga än andra? Vem bestämmer vad som är socialt acceptabelt? Utan en viss förfäran över vissa saker så skulle ingen titta på fråga Olle t ex, det skulle inte finnas tonvis med porr på internet. Utan den skam som sex för med sig, fortfarande, så skulle säkert många fler må mkt bättre och dessutom få ligga mkt mer.
Varför är det så? Varför spelar det fortfarande roll hur många man legat med? Hur man gör det osv? Varför är det så otroligt skamligt för dom flesta att vara t ex homosexuell? Det är ju egentligen precis lika normalt som att vara heterosexuell.
Varför kan man inte bara vara? Varför ska det va så svårt att släppa normer som man faktiskt inte håller med om?
Vissa saker sitter så otroligt långt inne i ens själ att det inte ens går att tänka tanken för vissa. Tror du på gud? Eller hoppas du bara? Var går din gräns? Vad är moral för dig? Se hur folk har betett sig genom tiderna, det är inte många som betett sig moraliskt, se på Nazisterna. Dom ansåg nog att dom hade rätt i det dom gjorde medan du och jag inte ser det dom gjorde som moraliskt.
 Är lagen moralisk, eller är den oxå fel på många punkter?

Var drar man sin egen gräns utan något större som bestämmer åt en? Hur fan vet man vad som är fel utan regler att följa?
Det finns inget som säger att lagen är rätt, för mig, och med det som grundtanke så finns det inga regler. Så varför ska man då må dåligt över dom saker man gör eller har gjort?

Bara frågor men inte många svar. Nåt att fundera på.

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Bloggerfy